2011. december 31., szombat

Lady Gagával 2011-ben


Kétségtelen, hogy 2011 Lady Gaga éve volt. Még akkor is, ha az év végi összesített listákon nem éppen az első helyre kerül. Az egész év folyamán rendszeresen hallatott magáról, velünk volt, posztolt a twitteren, üzeneteket küldött. Emellett megjelent egy albuma, amiről már öt klip készült, kiadott egy remix lemezt, turné dvd-t, és máris új dalokon dolgozik. Tavasszal fejezte be Monster Ball turnéját, amivel 2010. november 7-én Budapesten is fellépett, és máris egy új turnét jósolnak a bennfenntesek...

Már 2011. elején közzétette a készülő albumának borítóképét, ami aztán változott, és a lemez megjelenése is márciusról májusra tolódott, de úgy gondolom, megérte várni rá! Február 11-én játszották le először az új album címadó, első slágerét, a Born This Way-t. Még abban a hónapban megjelent a maxi CD, és miközben azt hallgattuk, számtalan infó szivárgott a lemezzel kapcsolatban. Találgatások, dalcímek, dalszövegrészletek... Aztán áprilisban kiadta a lemez második slágerét Judas címmel, majd néhány nappal később a végleges album borítót maga az énekesnő mutatta be twitterén. A 14 dalos, sima verzió és 17 dalos, deluxe verzió borítóképe egy pillanat alatt bejárta az egész világot.

Május 2-án aztán véget értek a találgatások, ugyanis szintén saját twitter oldalán Gaga közölte a sima és deluxe verzió dallistáját is. Innentől már nem volt más dolgunk, mint számolni a napokat május 23-ig, és a nagy napon elmenni megvenni az albumot. Én rögtön lecsaptam egy sima, Made for Hungary és deluxe kiadásra is :)

Júniusban - alig egy hónappal a lemez megjelenése után - máris kijött a harmadik sláger és videó The Edge Of Glory címmel. A dalban Clarence Clemons szaxofonozott, aki a klip megjelenése után két nappal, 69 éves korában elhunyt :(

Saját lemeze promozása közben az énekesnőnek arra is volt ideje, hogy egy duettet rögzítsen Tony Bennett-el, aki 85. születésnapja alkalmából jelentette meg szeptember végén Duets II című albumát. A lemez nyitó dala a Gagával közösen énekelt The Lady Is A Tramp, melyhez később videóklip is készült.

The Greatest Thing címmel Cherrel is készült közös dal, amit először szeptemberre ígért a két énekesnő, amikor még úgy volt, hogy decemberben jelenik meg Cher új albuma, és ez a duett lesz a beharangozó, első dal. Sajnos azonban nem hallottuk sem a duettet, és Cher lemeze sem jelent meg. Reméljük, ami késik nem múlik, és jövőre hallhatjuk a két különleges énekesnő közös felvételét!

Az ősz folyamán két újabb klip jelent meg a Born This Way albumról. Először a You And I - amit Gaga már a Monster Ball turnén is énekelt - és a Marry The Night.

November 21. ismét nagy nap volt a rajongók, és főleg a gyűjtök körében, hiszen ekkor jelent meg a Born This Way - The Remix című remixalbum, valamint a Monster Ball Tour DVD.
Ugyanezen a napon jött ki Born This Way - The Collection címmel egy olyan gyűjtemény, ami a májusban megjelent album 17 dalos változatát, a remix albumot és a koncert dvd-t foglalta magába.

November 24-én, hálaadás napján egy órás műsora volt az énekesnőnek az ABC csatornán A Very Gaga Thanksgiving címmel, amiben interjúk mellett nyolc dalt énekelt el, elsőként Tony Bennett-el közös felvételüket.
A műsor négy dalát tartalmazta az A Very Gaga Holiday című ünnepi lemez, ami sajnos csak digitális formában jelent meg november végén. A lemez első dala a klasszikus karácsonyi nóta, a White Christmas, amit az énekesnő nemcsak szimplán elénekelt, hanem meg is toldott egy versszakkal :)

Az énekesnő karácsony napján is kedveskedett a kis Szörnyecskéinek, hiszen kiszivárogtatott egy Stuck On Fuckin You című dalt, amit a Monster Ball turné idején a turnébuszban vettek fel.

Egyesek szerint szilveszter éjjelre várható egy bejelentés, amely a jövendő turnéval lesz kapcsolatos. Merthogy sokak szerint jövőre indul a Born This Way turné - egyenlőre még nem tudni, milyen címmel. Tény, hogy néhány óra még hátra avan 2011-ből, és Gagát ismerve, nem lennék meglepve, ha még kirukkolna valamilyen meglepetéssel.

Az MTV News infói szerint 2012-ben új lemez is várható az Anyaszörnytől, és ha valóban igaz, amit az új turnéról mondogatnak, azazhogy 450 állomásos lesz, és két évig tart, akkor azt hiszem lesz rá esélyünk, hogy újra fellépjen a magyar Szörnyecskék előtt.

Mivel a Born This Way albumról 10 klipet ígért, így valószínűleg jövőre még újabb videók várhatók. A Government Hookert ő maga erősítette meg, amikor azt mondta, hogy kislemez nem, de klip lesz belőle. Most pedig sokan a Black Jesus + Amen Fashion-t sejtik a következő klipnek, mivel a napokban Gaga megjegyezte twitterén, hogy ez a kedvenc dala. Részemről jöhetnek az új videók - akármelyik dalhoz ;)

Elvileg az első parfümje is jövőre várható. Ha ezeknek csak a fele igaz, már akkor legalább olyan eseménydús és Gagában gazdag évre lesz kilátásunk 2012-ben, mint idén. Remélem így lesz, csak ezt tudom kívánni a világ összes kicsi Szörnyecskéjének! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése