2012. december 31., hétfő

Lady Gagával 2012-ben

Sajnos az idei évben a Lady Gaga rajongók nem örülhettek új albumnak, de ettől függetlenül egyáltalán nem volt eseménytelen ez az év, és azért albumon kívül is meglepett minket a Lady olyasmivel, amivel gyarapítani tudtuk gyűjteményünket. Emellett nagyon aktív életet élt hivatalos közösségi oldalán, ahova rendszeresen töltött fel új képeket, chatelt a rajongókkal, válaszolt kérdésekre, tehát szinte minden nap hallhattunk róla, felőle valami érdekességet, így bár új lemezzel nem ostromolta a listákat, de a történésekről gazdagon gondoskodott.

Február 1-jén megnyitott szülei étterme, ami édesapja testvére után a Joanne nevet kapta, és olyan hírességek nyilatkoztak pozitívan az étteremről, mint például Gaga, és a család barátja, a legendás Tony Bennett.

Szintén februárban jelentették be a The Born This Way Ball turné első 11 turnéhelyszínét a hivatalos turnéképpel együtt, és egy látképet is láthattunk a színpadról. A magyar rajongók pedig külön örülhettek, hiszen a márciusi Elle magyar kiadásának címlapján Gagát találhattuk, mely február végén került az újságos standokra.

Április 27-én kezdetét vette a turné.  Elsőként Lady Gaga Szöulban lépett fel 65.000 ember előtt. A dallistában helyett kapott a Born This Way album minden nagy slágere, és lényeges dala, s természetesen nem maradtak el az olyan nagy slágerek sem, mint a Bad Romance, Just Dance, Love Game, Telephone, Poker Face, vagy Alejandro. Sajnos a turné Magyarországra nem jutott el. Bár egy ideig reménykedtünk, de aztán a szervező cég bejelentette, hogy Budapest egész biztosan kimarad a helyszínek közül. Sovány vigasz volt, hogy Bécsben fellépett Gaga augusztus 18-án, ahova azért sikerült néhány rajongónak eljutni. Sajnos nekem kimaradt ez a turné, de bízom benne, hogy a következő turné során ismét köszönthetjük Gagát Pesten, és akkor duplán be tudom majd pótolni a koncertet ;)

A nyár folyamán aztán érkeztek az információk az énekesnő első illatáról, parfümjéről, mely a Fame nevet kapta. Július végén közösségi oldalán Gaga osztotta meg a promóképek közül az elsőt, amit aztán továbbiak, illetve újabb információk követtek. Hamarosan megtudtuk, hogy nem kell sokat várnunk, hiszen szeptember elején nálunk is megjelenik a parfüm.

Az illat szeptember 7-én érkezett meg kis hazánkba. Budapesten három parfüméria rendezett exkluzív hétvégét, ahol elsőként lehetett megvásárolni a parfümöt, tusfürdőt és testápolót. Szeptember 10-től aztán a vidéki Müller, Douglas és Marionnaud üzletek is árulták a Fame termékeket. A parfüm 30, 50 és 100 millis kiszerelésben vásárolható meg itthon azóta is.

December 15-én a Rolling Stones-al ünnepelt együtt Gaga. A banda karrierjének 50. évfordulóját ünnepelte néhány koncerttel, melynek egyikére a Lady-t hívták meg, és közösen adták elő a Gimme Shelter című dalt.

Jövő évben jelenik meg az énekesnő új lemeze, az Artpop, melyről folyamatosan röppennek fel újabb hírek. Ezek közül természetesen van sok olyan, ami csak találgatás, és biztosan nem igaz, viszont vannak olyan apróságok, amiket maga Lady Gaga oszt meg a rajongókkal hivatalos oldalán. Az ő egyik elmondása szerint az album előbb megjelenik, mint gondolnánk. Az már biztos, hogy két részletben jelenik meg, és nemcsak kézzel fogható CD, hanem alkalmazás formájában is eljuthat a rajongókhoz. Így egész biztosan a jövő év még inkább Gagában, és új dalokban gazdagon telik, amihez kívánok minden kicsi Szörnynek egy szuper Artpop évet! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése