2011. december 23., péntek

A Very Gaga Holiday EP


Hálaadás napján az ABC csatorna egy órás műsort adott le, melynek Lady Gaga volt a "főszereplője", s mely az A Very Gaga Thanksgiving címet viselte. A műsorban Gaga nyolc dalt énekelt, többek között a The Lady Is A Tramp-et Tony Bennett-el, aktuális slágereit (You And I, Marry The Night), de régi örökzöldje (Bad Romance) is hallható volt.

A műsor négy dala képezi az A Very Gaga Holiday című EP anyagát, amire mindössze négy dalt került fel, köztük a White Christmas című karácsonyi klasszikus dal.
Amikor először hírét vettük annak, hogy az énekesnő karácsonyi lemez kiadására készült, örültem és bíztam abban, hogy egy újabb lemezt tehetek a polcra, de sajnos ez a vágyam - egyenlőre - nem teljesült. A lemez ugyanis csak digitális formában jelent meg, tehát csak letölteni - persze legálisan :) - lehet. Az USA-ban november 22-én, világszerte pedig november 26-án jelent meg.

A zenei kíséretet a Brian Newman's Quintet adja. A lemez stílusa a jazz-re hajaz. Jó volt a közös munka Tony Bennett-el, mert Gagának nagyon jól áll ez a stílus. Később is el tudnék képzelni tőle hasonló dalokat és akár egy teljes lemezt. Itt aztán van lehetősége arra, hogy megmutassa kreativitását és a hangját.

A lemez borítóképe az utóbbi Gaga-képek közül abszolút kedvencem. Azonnal a szívembe lopta magát ez a letisztult, ünnepélyes, bájos és szép kép, ami egyébként a White Christmas előadása közben készült. Jól áll Gagának ez a fehér, prémes ruha, elegáns a "szimpla" hosszú szőke hajjal és sokat dob rajta az arany színű mikrofon. Tényleg nagyon sajnálom, hogy ez a szép borító csak digitális formában lehet meg, és nincs ott a polcomon.

Azért bízom benne, hogy idővel egy igazi, hangulatos karácsonyi lemezt is kapunk majd Gagától. De hála ezeknek a felvételeknek, addig is van mit hallgatni tőle az ünnepek alatt ;)

Tracklist:
1. White Christmas
2. Orange Colored Sky
3. You And I
4. The Edge Of Glory

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése